Trening za trenere iz oblasti medijske i informacijske pismenosti u sklopu regionalnog programa “Mediji za građane – građani za medije: Jačanje kapaciteta NVO za razvoj medijske i informacijske pismenosti na Zapadnom Balkanu”

Sudjelovali smo na prvom treningu za trenere iz područja medijske i informacijske pismenosti koji se održao u Sarajevu, u rujnu 2018. godine.

Trening su vodili češki stručnjak za medijsku pismenost i govor mržnje Jaroslav Valuch i novinarka i urednica časopisa za djecu Časoris iz Slovenije, Sonja Merljak Zdovc.

Zadatak našeg tima bio je prezentirati, te osmisliti dnevni trening/edukativnu radionicu na temu mediji i raznolikost u BIH.

Trening je trajao dva dana i bio je vrlo uspješan.

Regionalni program uz podršku Europske unije implementiraju Mediacentar Sarajevo, Albanski medijski institutMakedonski institut za medijeInstitut za medije Crne GoreNovosadska novinarska školaMirovni Inštitut i SEENPM.

Više informacija na linku: https://www.media.ba/bs/vijesti-i-dogadaji-vijesti/mediji-za-gradane-gradani-za-medije-poceo-program-edukacije-za-trenere?