Radionice za roditelje, učitelje i djecu

U tjednu od 15. do 21. studenog 2021. godine obilježava se  Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad djecom, Svjetski dan djeteta i rođendan UN-ove Konvencije o pravima djeteta. Tim povodom Društvo za medijsku kulturu održat će  nekoliko radionica koje su namijenjene učiteljima, roditeljima, djeci i mladima.

Predavanje za  učitelje i roditelje  održat će se u utorak, 16. studenog 2021. u 18.00 sati u PC Sivrić, velika konferencijska dvorana. Tema predavanja je Medijski odgoj djece: prevencija elektroničkog nasilja.

Prvo predavanje usmjereno je na ulogu medijske pismenosti u obrazovanju, s posebnim osvrtom na elektroničko nasilje. Drugo predavanje usmjereno je na predstavljanje rezultata istraživanja medijskih navika djece u HNŽ u periodu od 2018.-2021. godine. U isto vrijeme održat će se i stručna radionica za djecu. Psiholog će održati radionicu za djecu te održati kviz na temu Prevencija elektroničkog nasilja.

Predavači su doc.dr.sc. Ivana Sivrić i doc.dr.sc. Ivona Čarapina Zovko.

Sve zainteresirane sudionike pozivamo i ljubazno molimo da popune prijavni obrazac za sudjelovanje kako bismo predavanje i radionicu mogli prilagoditi epidemiološkim mjerama. Obrazac se nalazi na sljedećem linku: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vwN5eZe6RcFyRV_0UZpHJbMiqKLUVZjfaIXzhbC3jZk/edit#gid=0

Prijave možete slati i putem e-mail adrese dmk.bih@gmail.com s naznakom “prijava za roditelje”, prijava za učitelje”,”prijava za djecu i mlade”.

Potvrdu da je prijava primljena dobit ćete putem e-maila u roku od tri dana nakon slanja prijave.

Veselimo se susretu!