Radionice i predavanja u povodu Međunarodnog dana djeteta

U povodu Međunarodnog dana djeteta i rođendana UN-ove Konvencije o pravima djeteta  održali smo dvije radionice koje su namijenjene učiteljima, roditeljima, djeci i mladima.

Predavanje za  učitelje, roditelje i djecu  održali  smo u utorak i srijedu, 16. i 17. studenog 2021. godine s početkom u 18.00 sati u PC Sivrić, u velikoj konferencijskoj dvorani.

Tema predavanja bila je Medijski odgoj djece: prevencija elektroničkog nasilja. Roditeljima i učiteljima su predstavljeni rezultati  istraživanja medijskih navika djece u HNK/Ž koje je DMK provelo u proteklih pet godina.

Edukacije za učitelje bile su usmjerene  na ulogu medija u odgoju i obrazovanju. Također smo prezentirali i relevantna novija istraživanja iz zemlje i svijeta koja daju uvid u medijske navike djece i mladih, kao i prezentirali materijale i online alate koji učiteljima mogu služiti u daljnjoj edukaciji kroz nastavne aktivnosti, planove i programe s ciljem prevencije medijskog nasilja i negativnih medijskih sadržaja.

Psihologica je održala radionice i kviz za djecu na temu Prevencija elektroničkog nasilja.

Nakon održanih predavanja i radionica te podijeljenih zahvalnica za sve koji su sudjelovali u pripremi i  realizaciji radionica i predavanja održano je i prigodno druženje.