Obilježen Dan medijske pismenosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru

Povodom obilježavanja 4. Dana medijske pismenosti u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Udruga studenata novinarstva Press i Odjel novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru organizirali su 28. travnja 2021. godine radionicu pod nazivom „Influenceri i youtuberi – posao ili hobi u 21.stoljeću?“ za učenike od šestog do devetog razreda osnovne škole. Na radionici su sudjelovali učenici iz Osnovne škole Ivana Gundulića u Mostaru zajedno sa školskom pedagoginjom te školskom knjižničarkom.
Program je započeo uvodnim predavanjem predsjednice Društva za medijsku kulturu doc. dr. sc. Ivane Sivrić na temu „Influenceri, youtuberi i prikriveno oglašavanje“, a zatim su studenti novinarstva održali radionicu pod nazivom „Prednosti i mane života influencera i youtubera u suvremenom digitalnom prostoru“. Kroz predavanje i radionicu učenici su kritički promišljali o utjecaju društvenih mreža, influencera i youtubera i prepoznavanju prikrivenog oglašavanja na društvenim mrežama kroz konkretne primjere.
Nakon održanog predavanja i radionice zajedno su posjetili Sveučilišnu televiziji SUM TV, gdje su studenti novinarstva upoznali učenike s načinom rada televizijske redakcije i produkcije programa te načinom kako uređuju program i obavljaju svoju stručnu praksu. Svi sudionici dobili su potvrde o sudjelovanju.

Više o događajima u povodu obilježavanja Dana medijske pismenosti na linku:
https://www.medijskapismenost.hr/dani-medijske-pismenosti-2021-raspored-dogadanja/
https://ff.sum.ba/hr/node/24303