Medijskim odgojem do sretnog i bezbrižnog djetinjstva

Projekt „Medijskim odgojem do sretnog i bezbrižnog djetinjstva“

 

 

Projekt se provodi uz financijsku pomoć Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti i potporu Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ/K. Projekt se provodi od veljače do prosinca 2020. godine.

Cilj projekta: Edukacija djece, roditelja, nastavnika i osnaživanje medijske pismenosti unutar lokalne zajednice. Projekt je fokusiran na edukaciju djece i mladih o medijskoj pismenosti s posebnim osvrtom na bezbrižno, sretno i kvalitetno odrastanje uz medije. Zdravo odrastanje u svijetu digitalnih medija moguće je uz podršku i pomoć starijih i iskusnijih članova društva.

Bitan je balans između potreba djece i mladih i neophodnih restrikcija kao mjera predostrožnosti od navedenih opasnosti. Takvim pristupom, umjerenom uporabom i biranjem kvalitetnog medijskog sadržaja moguće je zdravo i bezbrižno djetinjstvo uz medije.

Aktivnosti u sklopu projekta: edukativne radionice i predavanja za učenike u osnovnim školama, te predavanja za roditelje, odgajatelje i nastavnike.

U sklopu projekta biti će provedeno istraživanje iz oblasti u kojoj je projekt/program pripremljen. Kroz projekte su, direktno i indirektno, uključeni djeca, mladi, učitelji, knjižničari, roditelji, znanstvenici, mediji, studenti. Realizacija planiranih aktivnosti ovisi i o trenutnoj epidemiji COVID-19 i epidemiološkoj situaciji u trenutku kada se pripremljene aktivnosti budu provodile.